Vážení přátelé,

ICCF vyhlašuje start 8. WebChess Open turnaje na serveru. Turnaj bude organizovat Komisař nevrcholových turnajů IM Jörg Kracht, IA (GER).

WebChess Open turnaj je turnaj otevřený všem koršachistům na celém světě.

Turnaj se bude hrát ve třech kolech (Předkolo, Semifinále a Finále). Vítězové každé skupiny v každém kole postupují do příštího kola. Po tie-breaku se několik nejlépe umístěných hráčů na 2. místech (počet bodů, počet výher, nejlepší Sonneborn-Berger) kvalifikuje do Finále a Semifinále.

  • Předkolo bude startovat 15. 9. 2022
  • Semifinále bude startovat v září 2024 (pokud budou všechny skupiny Předkola ukončeny, tak dříve)
  • Finále bude startovat v září 2026 (pokud budou všechny skupiny Semifinále ukončeny, tak dříve)

Všechny partie budou hrány systémem tří bloků. Všechna kola jako soutěž s trváním 700 dnů, s 50 dny počáteční banky a 5 dny přírůstku v prvních 50 dnech s garantovaným časem, nabízení tahů bude povoleno.

Všechny partie budou započteny do ratingu, zisk norem pro zisk titulů tam, kde to bude možné. Normy pro zisk titulů nebudou k dispozici v Předkole.

Startovné

4,68 € / 1 přihláška s platbou přes Direct Entry

110 Kč / 1 přihláška s platbou přes SKŠ

Hlásit se přes webovou stránku ICCF „Nové soutěže“ -> „8th Webchess Open Tournament prel“ -> „Vstoupit“

Přihlášky jsou již otevřeny.

Je povoleno hlásit se do více skupin Předkola.

Ačkoli není omezen počet přihlášek do Předkola, žádný hráč se nemůže kvalifikovat do více než do 2 skupin Semifinále a získat více než 1 místo ve Finále.

  • Noví hráči v ICCF se mohou přihlásit do 1 skupiny Předkola zdarma. U všech dalších přihlášek do Předkola se platí startovné. Noví hráči v ICCF musí zaslat kontaktní informace: jméno, emailová adresa, země: na adresu Jörg Kracht/ NTTC (nttc@iccf.com).

Ceny

Celkový cenový fond: 6.000 €.

Každý vítěz skupiny v Předkole a Semifinále dostane jako cenu voucher, jeho hodnota bude stanovena před startem Předkola. Očekává se, že pro Předkolo to bude 20 € a pro Semifinále 50 €. Skutečná částka bude záležet na počtu přihlášek. Pro Finále se počítá s cenovým fondem 2.000 € (900 € za 1. místo, 700 € za 2. místo, 400 € za 3. místo (na dělených místech budou ceny sdíleny). Všechny ceny budou vypláceny až po ukončení každého kola.

Uzávěrka přihlášek

Pokud se budete hlásit s platbou přes SKŠ, hlaste se nejpozději 25. 8. 2022.

Při platbě přes Direct Entry se hlaste nejpozději 27. 8. 2022.

Plzeň 15. 5. 2022

Ing. Josef Mrkvička: vedoucí MÚ SKŠ