Vážení přátelé!

Skončila partie Jemec (Slovinsko) – Zeihser (Německo). Slovinskému hráči se podařilo po těžkém boji, trvajícím přes 100 tahů, zvítězit ve věžové koncovce.

Touto partií byl po více než 3 letech ukončen 4. Dunajský pohár, pořádaný SKŠ v ČR. Pořadí na předních místech však bylo již delší dobu známé.

S velkým náskokem zvítězilo družstvo Rusko 2 se ziskem 63 bodů, před týmem Rusko 1 (57,5 bodu). Na třetím místě skončilo družstvo Ukrajiny se ziskem 54,5 bodu. Nepopulární "bramborová" medaile putuje do Francie (51 bod).

Družstvo ČR neuspělo, Přestože sestava družstva byla téměř optimální, přes velkou snahu se družstvu nedařilo a skončilo hluboko v poli poražených. Výkon našeho družstva rovněž negativně ovlivnilo úmrtí pana Hladečka v průběhu turnaje.

Závěrečnou tabulku a podrobné informace o turnaji naleznete zde.

V turnaji se urputně bojovalo. Také poměrně často docházelo k překvapujícím výsledkům na úkor favorizovaných hráčů a týmů.

Celkem se hrálo 816 partií, z toho 223 rozhodných, to jest 27,3%

GM norma splněna 1x

SIM norma splněna 4x

IM norma splněna 9x

Rozhodčím turnaje byl IA Karel Glaser z Českých Budějovic. Děkuji mu za rozhodování v turnaji a za jeho pečlivou a zodpovědnou práci.

Děkuji všem hráčům a kapitánům týmů za účast, sportovní chování a zodpovědný přístup.

Děkuji všem, kteří mi pomohli tento veliký turnaj zorganizovat, odstartovat a dovést jej až do konce.

Se+!

Dvůr Králové nad Labem 13. 6. 2015

Michal Volf, pořadatel turnaje