Informace pro členy SKŠ v ČR

Finská federace KŠ slaví 55. výročí svého založení a při té příležitosti pořádá mezinárodní open turnaj FINJUB-55 Jubilee na webserveru ICCF.

Turnaj se bude hrát ve 3 stupních – předkolo, semifinále, finále.

1. Předkolo

Start: 1. 11. 2017

Hlásit se je možno jak přes Direct Entry, tak prostřednictvím SKŠ v ČR.

Termín pro zaslání přihlášek:        

  • přes Direct Entry – do 15. 10. 2017
  • přes SKŠ v ČR – do 12. 10. 2017

Přihlášky přes SKŠ v ČR zasílejte jako obvykle výhradně e-mailem na adresu international@skscr.cz. Zodpovědná osoba v MÚ za sběr přihlášek a komunikaci s hráči: Ing. Josef Mrkvička, vedoucí MÚ. Je možno se přihlásit i do více skupin předkola.

Tempo hry: 40 dnů na 10 tahů. Nabízení tahů je povoleno. Partie budou zobrazovány on-line s 5tahovým zpožděním.

Hraje se ve skupinách o 7 hráčích. Vítězové skupin postupují do semifinále, v případě děleného 1. místa se použije pomocné hodnocení Baumbach. Hráč může postoupit max. do 2 skupin semifinále.

Startovné:

  • přes Direct Entry (individuální platba přes PayPal nebo bankovním převodem, detaily o bankovním účtu sdělíme na požádání):
  • startovné za 1 skupinu – 12 EUR
  • přes SKŠ v ČR (standardní platba na účet SKŠ):
  • startovné za 1 skupinu – 360,- Kč

Hráči, kteří se budou hlásit prostřednictvím SKŠ v ČR, musí mít jako obvykle zaplaceny členské příspěvky SKŠ min. na 2 roky dopředu.

2. Semifinále

Bude odstartováno, jakmile budou známi všichni postupující ze skupin. Vítězové skupin předkola neplatí startovné v žádném dalším stupni turnaje. Hráči s Elo min. 2300 v době vyhlášení semifinále se mohou přihlásit přímo do semifinále. Do semifinále je možno se přihlásit max. do 2 skupin.

Semifinálové skupiny budou mít 11-13 hráčů, vítězové skupin a pravděpodobně někteří hráči z druhých míst s nejlepším bodovým výsledkem) postoupí do finále.

Startovné do semifinále pro přímo přihlášené:

  • přes Direct Entry: 12 EUR
  • přes SKŠ v ČR:  360,- Kč

3. Finále

Finále bude odstartováno, jakmile budou známi všichni postupující. Finále se bude hrát s 13-17 hráči.

První 3 místa ve finále budou odměněna medailemi a peněžními cenami,  400 – 200 – 100 EUR. Ceny budou vyplaceny do 2 týdnů od stanovení pořadí na prvních 3 místech, a to prostřednictvím PayPal, EU platbou nebo bankovním převodem. Poplatky za převod a konverzi měn budou od cen odečteny.

 

Plzeň 24. 7. 2017

Ing. Josef Mrkvička, vedoucí MÚ