Řídicí komise SKŠ v ČR prostřednictvím vedoucího DÚ vypisuje:

1) Finále 36. Mistrovství České republiky jednotlivců

Řídící komise SKŠ v ČR má zájem na tom, aby naše vrcholná soutěž měla co nejvyšší úroveň a každý hráč byl hrdý na to, že se jí může zúčastnit. Upravila v tomto smyslu i Soutěžní řád SKŠ v ČR.

Výňatek ze Soutěžního řádu SKŠ v ČR vše osvětluje. Čtěte pozorně a neváhejte s přihláškou!

3.1. Finále Mistrovství České republiky jednotlivců
3.1.1. Přihlásit se mohou hráči s ratingem 2300+ (ke dni zahájení soutěže), popř. bez ratingu, kteří se kvalifikovali některým z těchto způsobů:
a) obsadili 1. místo v semifinálové skupině MČR jednotlivců s celkovým bodovým ziskem převyšujícím 50 %;
b) obsadili 1. – 6. místo ve finálové skupině MČR jednotlivců (bez ohledu na celkový procentuální bodový zisk).
Každá takto získaná kvalifikace opravňuje svého držitele ke startu v jedné finálové skupině MČR jednotlivců (při splnění všech ostatních podmínek účasti) a má platnost 2 roky od data skončení poslední partie soutěže (semifinále/finále MČR jednotlivců), v níž dotčený hráč kvalifikaci získal.
3.1.2. Jako náhradníci se mohou přihlásit i hráči s ratingem 2300+ (ke dni zahájení soutěže) bez platné kvalifikace, a to pro případ doplňování skupiny při nedostatku přihlášených s platnou kvalifikací.
3.1.3. Startuje se každoročně 1. května. Hraje se přednostně jednokolově, za účasti 13 hráčů s platnou kvalifikací. Přihlásí-li se do soutěže méně než 13 hráčů s platnou kvalifikací, na doplnění skupiny do počtu 13 účastníků vedoucí DÚ přijme přihlášené náhradníky s nejvyšším ratingem ke dni startu soutěže (při jeho rovnosti rozhoduje vyšší titul ICCF, poté dřívější podání přihlášky). Nemá-li vedoucí DÚ po uzávěrce přihlášek k dispozici dostatečný počet hráčů s platnou kvalifikací a náhradníků pro sestavení 13členné skupiny hráčů 2300+, může mj. rozhodnout, že finále se bude hrát dvoukolově. Pro takový případ platí: minimální počet účastníků = 7.

Doufám, že je každému vše jasné, a pokud ne, tak neváhejte a obraťte se na mě s dotazy. A Ještě několik důležitých poznámek…

V přihlášce uvádějte, na základě jaké podmínky se přihlašujete. Nedílnou součástí přihlášky jsou uhrazené členské příspěvky alespoň na roky 2024 + 2025 a startovné ve výši 160 Kč.

Nebudete-li do finálové skupiny zařazeni, startovné Vám bude bezodkladně vráceno!

Přihlášky do finále zasílejte výhradně na e-mailovou adresu home@skscr.cz, a to nejpozději do 12. 4. 2024! 

2) Semifinále 36. Mistrovství České republiky jednotlivců

Od loňského roku se semifinále MČR jednotlivců hraje ponovu, což se setkalo s příznivými ohlasy a zvýšeným zájmem o tuto soutěž ze strany hráčů. Kvitována je rovněž skutečnost, že do soutěže se mohou přihlásit hráči bez rozdílu výkonnosti.

Zájemci o tuto soutěž nechť zbystří a pozorně si přečtou následující řádky s výňatkem ze soutěžního řádu SKŠ v ČR, který se této soutěže týká…

3.2. Semifinále Mistrovství České republiky jednotlivců3.2.1. Přihlásit se mohou hráči s jakýmkoliv ratingem, popř. bez ratingu.
3.2.2. Startuje se každoročně 1. května. Hraje se buďto jednokolově (při 11 a více přihlášených), nebo dvoukolově (při 5 – 9 přihlášených), přičemž při 10 či vyšším sudém počtu přihlášených vedoucí DÚ dodatečně osloví a zajistí ještě 1 (lichého) hráče.

I v případě této soutěže jsou nedílnou součástí přihlášky uhrazené členské příspěvky alespoň na roky 2024 + 2025 a startovné ve výši 160 Kč. Zařazeni do soutěže budou všichni hráči, kteří budou mít obě dvě tyto 2 podmínky splněny a přihlásí se ve stanoveném termínu.

Přihlášky do semifinále zasílejte také výhradně na e-mailovou adresu home@skscr.cz, avšak nejpozději do 8. 4. 2024!

A ještě jedna poznámka na závěr: Řídicí komise SKŠ v ČR plánuje uspořádat několik mezinárodních zvacích turnajů se startem k 1. 12. 2024, v nichž bude možné plnit normy na tituly ICCF (včetně těch nejvyšších). Při zařazování hráčů do těchto turnajů může být kromě výše ratingu zohledněna i současná hráčská aktivita v rámci domácích pravidelných soutěží!

Pohodu všem přeje a na Vaše přihlášky se těší
Mgr. Josef Sýkora – vedoucí DÚ
sykora@skscr.cz

Pardubice 2. 4. 2024