Vážení přátelé,

ICCF s potěšením vyhlašuje turnaj družstev ICCF pro hráče s ratingem <2300 – in memoriam Rudolfa Kolesnikova.

Všechny členské federace ICCF jsou zvány, aby přihlásily svá družstva do tohoto turnaje, který se bude hrát na webovém serveru ICCF na dvě kola: semifinále a finále.

První tři týmy ve finále obdrží medaile.

Každá federace může přihlásit dva týmy. Pokud se z České republiky přihlásí vice týmů, o finální nominaci rozhodne řídící komise

Všichni hráči v družstvu musí mít rating <2300 podle ratingové listiny ICCF 2024/2 nebo podle aktuální listiny FIDE. Kromě toho musí být všichni hráči řádnými členy federace, kterou reprezentují, nebo musí být po dobu trvání turnaje registrováni na serveru ICCF pro zemi federace, kterou reprezentují.

Semifinále bude zahájeno 1. července 2024.

V každém týmu bude 6 hráčů. V průběhu turnaje mohou být vyměněni maximálně 3 hráči.

Další postupy při nerozhodném výsledku: Po standardních tie-breacích podle pravidel ICCF rozhoduje tým s nejnižším průměrným ratingem na začátku hry.

Právo na postup ze semifinále určí komisař netitulových turnajů ICCF a schválí výkonný výbor na začátku turnaje. Záměrem bude finále pro 13 družstev.

Startovné bude ve výši 120 Kč na hráče, tj. 720 Kč na družstvo. Za finále nebude vybíráno žádné další startovné.

Všechny partie budou hrány systémem tří bloků (Všechna kola jako soutěž s trváním 700 dnů, s 50 dny počáteční banky a 5 dny přírůstku v prvních 50 dnech)

Upozornění – v semifinále bez garantovaného času a ve finále s garantovaným časem.

Přihlášky družstev zasílejte vedoucímu mezinárodního úseku (international@skscr.cz) nejpozději do 25. května 2024.

Všechny přihlášky by měly obsahovat následující údaje:

– pořadí šachovnic

– jméno a ICCF kód hráčů

– jméno, ICCF kód a e-mailovou adresu kapitána týmu.

 

Rudolf Kolesnikov (1938 – 2023).

Rudolf Kolesnikov se narodil v Tbilisi, laureát turnajů pořádaných v Tbilisi a ve Lvově. Mezinárodní rozhodčí FIDE (2001), zasloužilý trenér Ukrajiny (2006). Šachy začal hrát v deseti letech, v roce 1953 byl v mládežnické reprezentaci Gruzie. Po absolvování Tbiliského institutu inženýrů železniční dopravy byl přidělen na Lvovskou dráhu, kde pracoval až do důchodu.

Organizátor a rozhodčí mnoha korespondenčních turnajů na Ukrajině, ICCF IM (1991), ICCF IA (1999). Kapitán národního týmu na 5. mistrovství Evropy družstev (předkolo a finále).

Aktivně se věnoval popularizaci šachu, autor více než 600 článků v téměř padesáti tištěných médiích. V roce 1990 byl akreditován jako korespondent novin Lvovské dráhy v Novém Sadu na 29. šachové olympiádě FIDE. Autor knih „Korespondenční šach na Ukrajině“ 1994, „Moje památná osobní a korespondenční setkání“ 2019.