Vážení přátelé!

pondělí 16. 3. 2015 v 9:00 britského času proběhne na serveru ICCF nová aktualizace serveru. Protože se jedná o rozsáhlou aktualizaci, bude server bohužel nedostupný po dobu cca 6 hodin. Servisní ředitel ICCF se za tuto nepříjemnost omlouvá.

Hlavní (ne všechny) změny a vylepšení:

„Mé partie (My Games)“

Vrací se možnost úpravy seznamu partií, na jejíž zrušení si stěžovala celá řada hráčů. Jako dříve tedy bude možné skrýt některé sloupce v seznamu, navíc bude možné zahrnout již ukončené partie, nebo použít filtr na zobrazení pouze těch partií, které Vás nejvíc zajímají. Kromě toho se zavádí dodatečná informace – počet uplynulých kalendářních dnů od posledního provedeného tahu (užitečné pro reklamace podle pravidla 3b).

Zasílání textových zpráv v průběhu partie

Dalším častým požadavkem hráčů byla možnost ukládání všech předchozích zpráv zaslaných mezi hráči; nyní budou všechny předchozí zprávy zobrazeny pod volbou "Details view" (zatím není přeloženo do češtiny) na obrazovce s partií (nahrazuje dřívější volbu „Zobrazit podrobnosti o čase“).

Registrace družstev při přihlášení přes Direct Entry

Bude možná registrace družstev při přihlášení přes Direct Entry (bohužel se už nedotkne letošního ročníku Champions League).

Vložení fotografií hráčů na osobní profil

Hráči budou moci sami vkládat fotografie do svého profilu na serveru (s podmínkou schválení Marketingovým ředitelem). Dosud to bylo možné pouze přes vedoucího MÚ.

Další aktualizace

Příklady dalších aktualizací:

  • zobrazení umístění v turnajích (volba „Moje soutěže“)
  • zobrazení vítězů turnajů v krátkých zprávách na hlavní stránce serveru (volba „Domů“)
  • možnost zobrazení více exhibičních partií na hlavní stránce serveru
  • možnost přehrávání partií pomocí šipek na klávesnici
  • další zautomatizování činnosti rozhodčích (automatické vyřizování reklamací na základě tablebases, partie s materiálem nepostačujícím k výhře – např. K : K – budou automaticky ukončeny)

Kompletní podrobný seznam všech změn a doplňků na serveru (v angličtině) je k dispozici u mě a u kolegy Michala Volfa.

 

Plzeň 12. 3. 2015

Ing. Josef Mrkvička, vedoucí MÚ