Vážení přátelé, ICCF Zóna 1 (Evropa) s potěšením oznamuje nový turnaj pro Evropské veterány – nový EU Senior Cup, který bude odstartován každoročně.

První EU Senior Cup odstartuje 25. června 2021.

Turnaj bude organizován ve dvou nebo třech etapách (v závislosti na počtu přihlášek) s normami dosažitelnými v každé etapě. Počet postupů bude záviset na celkovém počtu obdržených přihlášek. Skupiny v předkole budou mít 9 až 13 hráčů. Turnaj se bude hrát na webserveru ICCF. Standardní časová kontrola bude 30 dnů počáteční čas a zaručené 3 dny za každý tah, dvojnásobné počítání času po 20 dnech, s 20 dny dovolené za každý kalendářní rok. Soutěž bude zahrnuta do ratingu ICCF.

Oprávněnost účasti

První EU Senior Cup je otevřen všem hráčům kterým je 60 let nebo více v den startu turnaje. Proto hráči budou muset mít nejméně 60 let dne 25. června 2021.

Hráči se budou moci přihlásit:

  • přes národní federaci 200,- Kč
  • přes ICCF Direct Entry 6 Euro

Ačkoli počet skupin předkola, do nichž se hráč může přihlásit v Předkole je neomezený, tak žádný hráč se nemůže kvalifikovat do více než dvou Semifinálových skupin, nebo získat více než jedno místo ve Finále.

Přihlášky budou přijímány přes stránku serveru „Nové soutěže“. Bylo by oceněné, kdyby delegáti schválili přihlášky provedené přes server co nejrychleji po jejich obdržení spíše než aby to odkládali až do uzávěrky. Přihlášky zaslané delegáty nebo hráči přímo e-mailem pořadateli turnaje nebudou přijímány.

Ceny

Elektronické certifikáty obdrží první tři hráči v každé skupině Předkola/Semifinále.

Medaile a certifikáty obdrží první tři hráči ve Finále. Speciální pohár pro vítěze, poháry pro medailisty se stříbrnou a bronzovou medailí.

Předkolo

Skupiny v Předkole budou mít od 9 do 13 players. Hra začne 25. 6. 2021 a skončí 25. 6. 2022. Neukončené partie, které jsou potřeba pro kvalifikaci do další etapy budou odhadovány. Ostatní partie budou ukončeny hráči.

Uzávěrka přihlášek je 1. 6. 2021.

Plzeň 9. 5. 2021

Ing. Josef Mrkvička, vedoucí Mezinárodního úseku SKŠ